OFFICE I HOME OFFICE

La importància de l’interiorisme a l’entorn laboral.

Disposar d’una bona zona de treball sigui a l’oficina o a casa és un dels aspectes clau per gaudir d’una bona jornada laboral.

Un dels reptes a què ens enfrontem quan projectem una oficina a mida és la comoditat. I, encara que durant els darrers anys, cada vegada són més les persones que tenen l’opció de fer part o la totalitat de la seva jornada laboral des de casa, el nostre espai de treball, sigui on sigui, ha de ser còmode i pràctic.

Aquest mes al blog, us expliquem com des de Forats entenem aquests dos espais, Office i Home Office. I perquè el seu disseny té un paper fonamental en la creació d’espais de treball no només estèticament atractius, sinó també funcionals i confortables.

DISSENY D’OFICINES A MIDA

A Forats, entenem les oficines com molt més que espais de treball. La nostra prioritat és unir a les persones en espais creatius i innovadors que les facin sentir bé, per aquesta raó en els nostres projectes acostumem a proposar oficines obertes i espais col·laboratius.

Aquest tipus de distribució afavoreix la interacció entre els empleats de diferents departaments a alhora  que potencia la creativitat i el treball en equip. El nostre objectiu és optimitzar la distribució del mobiliari de manera que fomenti la comunicació i la col·laboració entre les persones, integrant zones comunes com àrees de descans o sales de reunions.

A continuació, us ensenyem un dels nostres últims projectes, les oficines d’una assessoria empresarial a Mataró. Un espai allargat amb grans finestrals que permeten l’entrada de llum natural i on una de les característiques principals són les taules d’oficina a mida, disposades per parelles.

Per l’emmagatzematge general vam dissenyar diversos armaris els quals la part central té un conjunt de portes emmarcades de vidre, deixant visible la part dels arxivadors de més ús. Mobles baixos amb portes i calaixos a la part posterior de les taules de treball per emmagatzemar documents, així com una bona gestió del cablejat per tots els equips informàtics.

Amb tancaments d’alumini vam crear els despatxos de gerència i la sala de reunions, aconseguint mantenir amb aquests espais de vidre la bona il·luminació i la interacció amb la resta de treballadors.

oficina a medida barcelona

HOME OFFICE, TREBALLAR DES DE CASA O COM A CASA

Ens encanten els projectes on traslladem l’oficina a la vostra llar!

Els temps han canviat, i el teletreball cada vegada estarà més present a les nostres vides. Per això, una cosa totalment necessària per treballar des de casa és tenir un espai que ho permeti, una oficina a casa.

Recomanem buscar una bona paret o una bona finestra. Passarem moltíssimes hores mirant cap endavant, per aquesta raó, haurem d’escollir un bon lloc on mirar. Si tens la sort de disposar de bones vistes i una finestra, molt probablement aquesta sigui la millor opció, ja que tindràs vistes i molta llum natural. Però si no tens aquesta sort, hauràs de buscar una paret que et permeti adaptar-la a la teva feina.

Principalment, el que ha de tenir aquesta paret és una bona il·luminació, després una cosa importantíssima és que la paret estigui lliure de quadres o altres obstacles. D’aquesta manera, podràs no només decorar el teu espai, sinó col·locar eines com una pissarra, un tauler de suro, etc. Tot perquè la teva feina sigui el més còmode possible.

Una cosa essencial és la comoditat, i aquí sí que haurem d’invertir temps per escollir. El nostre despatx a mida ha de ser còmode i pràctic. Hem de poder tenir accés a tot el que necessitem per treballar d’una manera ràpida, i per això necessitarem almenys alguna zona de calaixos o de prestatges. Com a consell, la zona de l’escriptori haurà de tenir entre 1,20 m i 1,50 m de llarg i mínim 50 cm de profunditat.

Si disposes de molt poc espai i vols crear-te una petita oficina amb allò bàsic, et recomanem que utilitzis algun sistema com la nostra taula Levita, que cobreix tota les necessitats per una oficina i en estar penjada permet una major sensació d’espai.

escritorio a medida barcelona

En el següent cas, ens trobem un home office per a dues persones, on gràcies a les dimensions de l’escriptori a mida es poden asseure un davant de l’altre aprofitant la distribució allargada de l’estudi. Per a l’emmagatzematge comptem amb un armari i amb una prestatgeria lleugerament asimètrica amb diversos tocs de color terracota. El sobre de la taula s’integra al centre de la prestatgeria creant una zona diàfana.

home office a medida barcelona
despacho a medida barcelona